Любимото на поколения деца "криво дърво" във варненската Морска градина се обагри в красиви розови цветове и направи игрите на малките палавници по красиви.

Дървото с причудлива форма е една от емблемите на Морската градина на Варна и се намира в близост до възрожденската алея с паметници.

Поколения варненци и гости на града са се спирали пред него. Някои за да се снимат, други като малчуганите, за да се покатерят на клоните му.

Кривото дърво е любимо място най-вече за деца, влюбени и хора, които развеждат домашните си любимци в парка. То всъщност е от вида "Церсис" и е с такава нестандартна форма, тъй като е полухрастовидно. Тъй като дървото е възрастно - на повече от 60 години, с времето стволът му се е увеличавал встрани, за да придобие настоящата си форма.

Този вид дърво първо тръгва като нисък храст и ако се остави с годините, прави голямо стъбло. Не става високо за разлика от чинара или липата, а тръгват множество разклонения от земята. Дърво не е опасно за децата, които се катерят по него, защото има излят бетон, който е подпрян с чатал.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto