По време на епидемията от COVID-19 у нас проф. Тодор Кантарджиев се отличаваше не само с редовните брифинги, но и с чувството си за хумор в националния оперативен щаб. След като стана ясно, че проф. Кантарджиев е пенсиониран, освен, че бе защитен от професионалисти и политици, социалните мрежи бяха залети от негови цитати и любими реплики. Колоритният образ на проф. Кантарджиев го направи един от най-обичаните експерти у нас. А фенове създадоха редица колажи и гифове с неговия лик. 

"Хората се потиснаха, затова с удоволствие слушат, че маските не работят и си слагаш решетка срещу комари. По-добре с правилно хранене, физическа активност и добри емоции", лаконичен е той по време на брифинг. 

В друг свой коментар той заявява: "Никой не се е задушил от маската, тя ще ни спаси от коронавирус".

Както и с предпочитанието си към достъпните методи за превенция на инфекцията - като лимони, например. "Лимон и сода. След всяко ядене едно резенче лимон, потопено в сода, би имало добър ефект."

Или "Всички, които искат и планират да се имунизират срещу COVID-19, трябва да пият повече доматен сок и да ядат повече домати след приема на всяка една от дозите, както и в периода между двете дози".

Има една проба на лице, което е медицински персонал. 8-ми март сме - жена е.

Сега не е най-разумното мъже да се целуват, да се прегръщат, но е разумно семейства да излизат, да се срещат, но принципът е винаги на открито.

Снимка: Булфото

Тези силни и хубави мъже, ако ги заболи гърлото и вдигнат температура, почват по нощите да се обаждат на познати за прием в болница.

Българинът обикновено се мобилизира, но много бързо му минава мобилизацията.

Козунаците са много хубаво нещо, ако са пакетирани, ще бъде идеално.

Който кашля, който киха, който му тече носа, който го боли гърло, си стои вкъщи.

Снимка: Булфото

Надявам се времето да е сухо и горещо, за да се чувства дискомфортно вирусът.

Тази мол мания у българите не я разбирам, ама не се събирайте, излизайте навън.

След мач - една седмица по-внимателно в контактите си с близките си.

Когато се срещнете на улицата, не се целувайте и не се прегръщайте. Много са ми смешни някои като тръгнат да се ръкуват.

Който си пуши, да продължава да си пуши.