Четиридневно издирване на сляпо коте в Бургас завърши с щастлив край, след като четириногият герой Самуил успя да го открие, слагайки край на търсенето. 

На 13 юли Ирина Апостолова-Белчева - собственичка на незрящата 5-годишна котка Луси, обяви във Facebook, че издирва своя домашен любимец, предполагайки, че е паднала от терасата, намираща се на третия етаж в бургаския квартал "Изгрев". За последно била видяна на 12 юли, докато сутринта на следващия ден я нямало. 

Вълна от съпричастност последва публикацията. В търсенето се включили много загрижени съседи и съграждани, но до успешен край се стигнало едва след като участие взело и кучето Самуил. Той успял да намери Луси в храсти близо до блока в същия ден, в който започнал да я търси. В момента котето е при своята стопанка.

"Моят голям герой. Не мога да не се гордея с него. Днес Самуил успя да намери сляпо коте, което преди четири дена се изгуби, като е паднало от терасата. След безуспешно търсене няколко дни днес и моето момче се включи в търсенето и успя да го намери. Вече е при стопанката си! На мама следотърсачът!", сподели гордата стопанка на четириногия герой - Пепа Иванова. 

По повод издирването на Луси в социалните мрежи бяха споделени и редица съвети как стопаните да предпазят домашните любимци. Един от тях е поставяне на предпазна мрежа на балкона.