Стотици християни и мюсюлмани се стичат към дома на 37-годишната инж. Нурджан Ристемова, която загина на 24 декември в зверска катастрофа с двете си невръстни деца, съобщава "24 часа".

Кричим е в шок, каза кметът Атанас Калчев.

Върволица от хора приижда към къщата на Ристемова, където докараха от джамията тленните останки на жената и децата й. Трагедията е неописуема. Телата ги положиха на двора, където близки и познати се покланят.

Писъците на майката на зам.-кметицата огласят цялата мюсюлманска махала.

„Отидоха в Пловдив на покупки и не се върнаха”, плаче съседката Фатма Мурадова. Хората не могат да прежалят както Ристемова, така и двете и деца.

„Язък за тях! Отидоха си, без да се насладят на живота”, нареждат роднини.

Във фаталния ден семейството се връщало от покупки в Пловдив. Отишли да си купят голям телевизор. Пътували с БМВ, шофирано от 46-годишния съпруг на Нуржан – Ерол Шерифов. Точно на разклона до с. Йоаким Груево срещу тях се задал малък товарен камион.

Според разследването именно той навлязъл в насрещната лента и предизвикал челен сблъсък.

И двете коли карали с висока скорост.

От удара 15-годишната дъщеря на зам.-кметицата Шенай изхвърчала от БМВ-то. Братчето й Джем и майка му загинали на място. Ерол е с опасност за живота в болница.

Според роднини бил целия натрошен и на командно дишане.

В тежко състояние е и 31-годишният шофьор на камиончето.

И баба Невена скърби за Ристемова. Жената припомни, че нейният зет загинал м.г. в подобна катастрофа, където наркоман го блъснал и убил заедно с колегата му.

Иззети са записите от близката мелница, където е станала катастрофата.

Кметът Калчев, който веднага отишъл на място, твърди, че няма никакъв спирачен път.

„Жалко за прекрасните деца. Шенай учеше в Пловдив, а братчето й – в Кричим. Майката беше много весел човек. Като зам.-кмет на всеки гледаше да свърши работа. Затова и толкова много хора идват да я изпратят”, казва Фатма Мурадова. Според нея такава голяма трагедия градчето не помни.

„Излязоха здрави, прави и усмихнати, а ги върнаха в ковчези”, ридаят хората.

В Кричим е обявен ден на траур.