Испанката Ракел Салес Санчо направила катастрофа, в която тя била виновна, защото отнела предимство.

Пристигналите на място пътни полицаи й предложили да им плати, като обяснили, че в противен случай ще остане без книжка и ще плати глоба от 500 лева, което всъщност не отговаря на истината.

Ракел Салес Санчо разказа, че парите й били поискани през нейна приятелка, която тя повикала, за да й превежда при разговора с пътните полицаи. 

Чужденката решила, че ако това е единствената опция, ще им даде пари, но тайно заснела случката.

След като прибрал парите, полицаят й обяснил, че по принцип глобата за чужденци е 100 евро (законът не дели нарушителите на чужденци и български граждани - б.а.), но се бил разбрал с колегите от централата нарушението да не бъде вкарвано в компютъра и съответно обещал липса на санкция за виновния шофьор.

Испанката сподели, че за първи път в живота й се случва да се сблъска с корупция и да й искат подкуп.

Главен комисар Христо Терзийски от дирекция "Националната полиция" обяви пред Нова телевизия, че след получаването на сигнала незабавно е образувано дисциплинарно производство по случая и със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителят е бил отстранен от работа.

"Санкциите спрямо служителя едва ли ще бъдат само дисциплинарни. Това е служител, който има ръководни функции, така че сме абсолютно безкомпромисни към такова поведение на наши служители", допълни Терзийски.

През февруари пътен полицай от Добрич влезе в затвора за 3 години и половина заради подкуп от 200 лв.