3000 лева струва тя за български граждани и почти двойно повече за онези, които бързат към Европа, казва Трайков пред Дарик.

По думите му корупционната схема е възстановена, защото няколко месеца след последните арести в ДАИ задържаните отново са върнати на работа.

"Въпреки многократните арести и показани акции, че се справят с корупцията, всъщност това е един театър пред народа. Арестуват ги, уволняват ги и тихомълком ги възстановяват на работа и всичко продължава по старому", твърди Трайков.
"Виновните са на най-високо ниво", категоричен е той.

Организираното продаване на шофьорски книжки и осигуряването на т.нар. "данък спокойствие" по думите му продължава десет години.

"Вече има фирми, които правят комплексно обслужване - продават дипломи за завършено образование и шофьорски книжки. След поредната мярка, която уж ограничава корупцията, цената се вдигна. Днес книжка се купува за около 3000 лева ако сте български гражданин, а ако не знаете български език и бързате към Европа, цената е 5000-6000 лева", разказва Трайков.

По време на българското европредседателство Митко Трайков и негови съмишленици са решени отново да повдигнат този въпрос в медиите.

"Ако за пореден път се опитат да накажат тези, които се борим с корупцията, сме готови да стигнем и до протестни действия. Останахме малко, единици сме, но сме решени да доведем борбата докрай", категоричен е Митко Трайков