Конната база "Ахил" се нуждае от помощ, за да запази мястото, на което се намира и да продължи да помага на деца със специални потребности. Тя е създадена преди 9 г., а от 5 години е за деца със специални образователни потребности.

"Създадохме Фондация "Можем заедно" като неправителствена организация, която да подкрепя семействата, осигурявайки 70% от сумата на една терапевтична сесия. На редовен принцип децата, които имат нужда, посещават конната база", заяви председателят на фондация "Можем заедно" и собственик на базата Ваня Тодорова предаването на "България он еър" "България сутрин" .

През терапевтични занимания са минали повече от 50 деца, някои - с по-малко посещения, други продължават вече 5 г. Конната база е създадена върху терен под наем, собственикът е решил да го продаде.

"Изградихме я върху гола и неприветлива площ, направена е така, че да бъде уютно и приятно на гостите. Трябва да се справим със закупуването на терена, в противен случай трябва да закрием базата или да я преместим, а сезонът ни започва след месец. Имаме преговори с банка за отпускане на инвестиционен ипотечен кредит. Нужната сума е 313 000 лв. Банката иска да имаме самоучастие от 70", уточни Тодорова.

Пред Bulgaria ON AIR тя добави, че е стартирала кампания, която цели събиране на средства именно за самоучастието. За седмица са събрани около 1500 лв. Нужната сума трябва да я има до месец и половина.

"В базата се правят и много събития, които са отворени за широката публика, за да могат деца със и без образователни потребности да се социализират.

Макар конната терапия да е известен метод в цял свят, у нас няма много такива бази, в които да работят обучени специалисти.

Банкова сметка:

Фондация "Можем заедно"

IBAN: BG15FINV91501217270025

Основание: конна база

PayPal: foundationtwc@gmail.com