64-годишният музикант се бореше с тежко заболяване, като състоянието му се влоши преди година и половина заради погрешно поставена диагноза „латерална амиотрофична склероза”.

Бургас се раздели с един много скъп за всички нас човек - обичаният от всички Гого. Загубата е изключително тежка и за мен, като кмет на Община Бургас и като негов приятел. Скърбя заедно с вас, със семейството и хилядите почитатели на един от най-обичаните български изпълнители", пише в съболезнователно писмо кметът на Бургас Димитър Николов.

Георги Найденов - Гого е роден в Бургас на 6 август 1949 г. и е почетен гражданин на града. Цялата му творческа биография е свързана с българската музика. Като част от вокалната група "Корали" създава музикалния символ на Бургас "Бургаски вечери".

Вижте снимки на Гого и "Тоника">>

През 1971 г. заедно със съпругата си Ева, Анастасия Бинчева и Хари Шерикян образуват вокалния квартет "Тоника". През 1975 г. е издаден първият албум на групата. През 1977 г. песента "Нека да е лято" печели втора награда на фестивала "Златният Орфей".

Година по-късно с песента "Интимно" печелят първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен. Следват множество други награди от международни и български фестивали.

През пролетта на 1981 г. Гого, Ева, Иван Христов, Краси и Вили Гюлмезови създават групата "Домино". Най-големият успех на групата е на фестивала в Сопот, Полша, през 1985 г. - втора награда от конкурса "Кехлибареният славей".

През септември 1994 г. съставите "Тоника", "Тоника СВ" и "Домино" се обединяват и създават общата формация "Фамилия Тоника".

Погребението на Гого ще бъде в неделя, ритуалът започва от 11 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк - Бургас.