До Коледа и на празника времето ще бъде студено, но без повече съществени валежи на сняг - това беше прогнозата ден по-рано, на 19 декември.

На 21 декември над голяма част на страната облачността ще бъде незначителна, освен в крайните източни и западните райони. Дневните температури ще са от около минус 5 в Лудогорието до плюс 5 в Югозападна България.

Минималните температури в събота и неделя ще бъдат от минус 10 до минус 5, по-ниски в местата с ясно време и в неделната утрин.
В неделя през деня в планините ще се появи и усилва вятър от запад-северозапад и това ще бъде предвестник на започваща промяна на времето и начало на генерална промяна на атмосферната циркулация над континента.

В понеделник сутрин студено - до около минус 12 градуса, ще остане само в крайните източни райони, Добруджа и ниските места на Лудогорието. В западната част на Дунавската равнина и котловините на запад е вероятно да се образува гъста мъгла.
През деня над югозападната половина на страната ще започне повишение на температурите - от 3-4 в Софийско до 6-8 градуса над нулата в Кресненското дефиле. Ще се затопля и в планините.

Във вторник сутрин все още са възможни ниски температури в Добруджа, но в  останалата част на страната вече ще има и места с положителни минимални температури. През деня температурите ще са от около нула по поречието на Дунав до 10 градуса в южните райони.

Днес бедстват десетки общини в източната част на страната.  

Вижте подробна прогноза за времето


Снежни неволи - снимки