В основата е липсата на справедливост, очаквам хората да продължават гнева си. Според мен експертизата за лека телесна повреда е опорочена изцяло. Никой не може да обясни вече в продължение на дни как е възможно такова зверство ние да имаме такава теза и тя да бъде приета от съответния съд. Аз не мисля, че един експерт, който има компетентността и очи да види какво е причинено на това дете, може да присъди лека телесна повреда. Има някакви други мотиви. Това заяви пред БНТ кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

По думите му трябва да се намери начин да се излезе от тази ситуация със справедливо решение.

"Полицията не може да окаже контрол, защото по Закона за охранителната дейност няма как да докаже, че той работи нерегламентирано. Трябва да кажем не на агресията и на тази безнаказаност. Как е възможно такова зверство да бъде лека телесна повреда", допълни Живко Тодоров и призова за коректни наказания.

Той поясни, че Община Стара Загора ще вземе мерки и отбеляза, че е необходима и превенция.

"Предупредихме всички заведения в града, че ако при тях работят нерегламентирано подобни охранители с криминални прояви ние ще отнемем разрешението за удължено работно време и на практика тези клубове ще спрат да съществуват. Трябва да сме непримирими и нетолерантни към такива хора, които нарушават обществения ред", каза още кметът на Стара Загора.

По думите на Тодоров 26-годишният Георги Георгиев е работил нерегламентирано като охранител в едно от нощните заведения в Стара Загора, след като вече е имал присъда. 

Снощи хиляди излязоха на площадите на повече от 30 града в цялата страна, за да кажат на едно зверски малтретирано 18-годишно момиче и на други като него, че няма да има търпимост към насилниците, към лошите закони, към зле работещи институции или хора, в чиито ръце са поверени съдби и животи. Началото на протестите и шествията беше дадено от Стара Загора и те стигнаха до всички краища на България и дори излязоха извън пределите ѝ - с протести в Берлин и Виена.