На 8 декември м.г., след като Асеновградският районен съд бе разгледал искането за промяна на мярката на неотклонение на 69-годишния Кирил Рашков, на излизане от съда той показа среден пръст на събралите се жители на Катуница.

По думите на Димитров в едномесечен срок трябва да му бъде изготвен и обвинителният акт. "Имам уверението на наблюдаващия прокурор, че по най-бързия начин, в рамките на една-две седмици, без да се чака крайният срок, делото ще приключи", каза още той.

Законът предвижда до 2 години пробация и обществено порицание за такова провинение. Във връзка с новото дело са разпитани много свидетели, сред които журналисти и съдебна охрана, допълни прокурор Димитров. Има приложени и видеоматериали и снимки.

Прокуратурата се самосезира по публикации в медиите и излъчен видеоматериал в новинарска емисия.

На 23 януари Районният съд в Асеновград осъди на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода Кирил Рашков за отправени закани за убийство към Веселин Христов и неговата приятелка Иванка. Съдът определи Цар Киро да изплати и обезщетение по гражданските искове на ищците Иванка Петрова и Веселин Христов - по 2 000 лева на двамата.