Километрична колона от автомобили се е образувала преди тунела "Траянови врата" на автомагистрала "Тракия" заради протестно шествие от автомобили, които карат с 50 км/ч. Това съобщи за БНР Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

"Колоната се движи по автомагистрала "Тракия" от тунела "Траянови врата" към Пазарджик, като в района на тунела, протестиращите са отбили и са пропуснали цялото задържано движение зад тях. Заявено е, че пътният възел за разклона за Пазарджик ще обърнат движението си към София, като ще се движат с нормална скорост", обясни Близнаков.

По думите му, информацията към момента е, че протестиращите няма да пречат на движението на връщане в посока към София.

"Водачите да изострят вниманието си, тъй като може да се случи така, че изведнъж да намалят скоростта рязко", призова пътният полицай.

Колите поеха преди обед от София в посока Пазарджик, като целта на протестиращите е, после да се върнат обратно в столицата. При тунел "Траянови врата" обаче колоната се отби и бе отслужен молебен.

Няма да има повече бавно шофиране по магистрала "Тракия", каза от своя страна Димитър Митев от движение "Заедно за промяна", което заедно с други организации провежда протестното автошествие.