Ваня Христова от Бургас в продължение на 25 години прави опити да създаде поколение. Днес вече е щастлива майка на близначките Зорница и Ванеса (1 г. и 7 м.) и е решила да отпразнува рождения си ден, като помага на други семейства в битката им за дете.

"Това бяха много години с много манипулации и операции. 15 опита ин витро са зад гърба ми и 7 операции. Дъщерите ми се появиха след реална шеста бременност", разказва Ваня пред Нова телевизия.

През цялото време бургазлийката имала подкрепата на фондация "Искам бебе", затова сега е станала координатор за Бургас. На рождения си ден жената призовава гостите си да не носят цветя и подаръци, а да разтворят сърцата си, за да дарят средства за подпомагане на други семейства, които се борят за собствена рожба.

"Защото, за съжаление, все още има семейства, които по една или друга причина не попадат в критериите за фондовото подпомагане. Но ние искаме да знаят, че те не са сами. И няма сами да се борят за най-съкровеното нещо - да станат родители", допълва Ваня Христова.

Към нейната кауза вече са се присъединили и много известни бургазлии.

"Децата са най-хубавото нещо на този свят. Детските очи и смях ни зареждат с толкова много любов. Децата ни показват, че светът може да бъде много по-красив и спокоен", казва оперната певица Мария Цветкова. 

А Ваня иска вместо подаръци и цветя, гостите на рождения й ден да пуснат пари в кутията за дарения. Семейството, което ще получи парите за ин витро процедура, вече е избрано.