В Спешното отделение на болницата във Велико Търново са откарани 29- годишен мъж от Силистра с инициали М. Т. и жена на 38- години от Свищов, пътували в друга от ударените коли. И двамата пострадали при ПТП-то са контактни, не са губили съзнание, а изследванията до момента показват, че най- вероятно няма да се наложи лечение в болнични условия. Дали ще бъдат хоспитализирани обаче ще стане ясно едва след приключването на всички снимки и изследвания, съобщи дежурният в СО д-р Иван Андреев, съобщи "24 часа".

Двамата са с множество натъртвания и охлузни рани по телата. Движението между полскотръмбешките села Раданово и Петко Каравелово все още е затворено, текат огледи.

Сигнал за произшествието между трактор и три леки автомобила е получен в 09,55 ч., съобщи МВР. По първоначална информация тракторът се движел в посока Русе, а зад него пътували два леки автомобила. Шофьорът на първата кола - Опел Кадет намалил, за да не се удари в машината и бил натресен от следващия го автомобил. При удара немската кола изхвърчала в насрещното и се забила челно в движещо се към Велико Търново возило.

Друга версия за произшествието е, че двата автомобила, движещи се зад трактора, едновременно са предприели маневра изпреварване, при което първият е натиснал рязко спирачки. В резултат на сблъсъка между тях, едната кола се преобръща в канавката, а другата навлиза в насрещното и удря челно трети автомобил.

По обяд започна изтеглянето на двете катастрофиралите коли, а тракторът не е на мястото на сблъсъка, тъй като не е пряк участник в инцидента.