Състоянието на някои от пострадалите при катастрофата с микробус е изключително тежко. Това каза д-р Валентин Вълчев от Спешното отделение на Ямболската болница.

Той обясни, че в лечебното заведение са били докарани общо петима от ранените. Двама от тях – жена и младо момче, били в критично състояние. Жена била с травматичен шок и квадрипареза. Малко след постъпването й в лечебното заведение в Ямбол, тя била транспортирана по спешност в отделението по неврохирургия в Бургаската болница.

Младото момче е с политравма, огромна травма на главата и гърчове. Към момента той е настанен в реанимация, защото се оказало, че има тежък мозъчен оток. Животът му все още е в опасност.

Другите трима, приети в Ямболската болница, са в стабилно състояние, каза още д-р Вълчев.

При преобръщането на буса по таван на 297-мия километър от магистралата на място загинаха двама души. Ранени бяха общо 7.

Причините за катастрофата все още се разследват. По първоначална информация причината е спукана лява гума на буса.

Състоянието на пациентите пострадали при катастрофата с автобус в петък на магистрала „Тракия” остава непроменено, съобщават от пресцентъра на болница "Света Анна".

В болницата бяха настанени 10 пострадали – трима мъже и седем жени. Все още не е отминала опасността за живота на най-тежко пострадалите от тях.

Четиримата пациенти, които бяха настанени в „Пирогов” остават в стабилно състояние.