Първоначално бе съобщено за 6 ранени, след това бе уточнено, че те са 7 или 8. Противоречива е информацията за пострадалите. Загиналите са мъже. Към мястото на инцидента, станал на 296-тия километър от АМ „Тракия”, веднага са пратени линейки, движението в едната лента е спряно.

По информация на МВР бус “Форд Транзит” е напуснал пътното платно и се е обърнал в канавката. Пострадали са най-вероятно 8 души . Те са транспортирани в болницата в Ямбол.  Ранените са с мозъчни травми, те са пострадали тежко. Двама от тях са в кома, съобщи директорът на болницата в Ямбол д-р Панайот Диманов. Според него в ямболската болница са настанени петима. Други двама са приети в сливенската болница. 

Бусът е превозвал работници от Бургас за село Хаджидимитрово, Ямболско. 

Временно движението в участъка от км 296 до км 298 в посока София на АМ „Тракия” в района на село Воденичане се осъществява само в изпреварващата лента, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на „Пътна полиция”.

От полицията в Ямбол обявиха телефон, на който близките могат да получат информация в коя болница са пострадалите и какво е състоянието им: 046 680 323.