Тежкият пътен инцидент е станал около 16 часа вчера в участъка между пътен възел „Петолъчката” и стралджанското село Лозенец. Товарен автомобил „Тойота Хайлукс 2.5 ТД”, движещ се в посока към София и управляван от 37-годишен мъж от Ямбол, се удря челно в насрещно движещия се лек автомобил „Роувър 400”, управляван от 66-годишна жена от Бургас.

На място е загинал пътуващият на предната дясна седалка в бургаския автомобил 70-годишен мъж. За лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон” в Ямбол са настанени двамата шофьори и две деца - 15-годишно момче и 10-годишната му сестра, които пътували в леката кола.

Шофьорът на тойотата е с фрактура на гръдния кош, а 66-годишната водачка на роувъра е с оплаквания от болки в гръдния кош. 15-годишният й внук е със счупен десен крак, рана на главата и комоцио. Под наблюдение остава и сестра му.

На мястото на катастрофата е извършен оглед от дежурна оперативна група. Взети са кръвни проби на двамата водачи. По случая в РУ “Полиция” - Стралджа е образувано досъдебно производство.