Двама души, пострадали при инцидента, са били поети от линейки от Пловдив и закарани в тамошната университетска болница. Това съобщи д-р Васил Вълчев, началник на пазарджишката болница.

„Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, уточни д-р Вълчев, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че нито един от тях не е носил документи за самоличност. „Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение”, каза още началникът на Областната болница.

16-годишен, без свидетелство за правоуправление, криминално проявен, е управлявал микробуса от катастрофата на автомагистрала „Тракия“, той е загинал на място. Това  уточни Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР - Пазарджик.

Сигнал за тежкия инцидент  е получен на тел.112 към 4.20 часа тази сутрин.

Ето какво съобщиха от МВР:
"Рано тази сутрин, малко след 4.20 часа в района на 98-ми км в платното в посока София на АМ „Тракия“  е самокатастрофирал микробус, който е превозвал 17 чужди граждани без документи за самоличност. По първоначални данни загиналите са 10 души. След сигнала за тежкия пътен инцидент веднага на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.  Установена е самоличността на водача, който е загинал  на място. Зад  волана е бил 16 годишен младеж, български гражданин, без свидетелство за правоуправление на превозно средство, криминално проявен.

По данни на чуждите граждани, настанени в  болница те са с афганистански и пакистански произход. Работата по изясняване на причините довели до катастрофата и  самоличността на загиналите и ранени чужденци продължава."

Установена е самоличността само на водача на микробуса, който е на 16 години от София и е криминално проявен. Той е загинал на място.

В момента тече досъдебно производство, което ще установи причините за инцидента.