Това съобщи за Дарик началникът на КАТ-Пътна полиция Радослав Начев.

При активна лява лента на магистралата около 22.00 ч. снощи, младата жена, която е от Съединение, се е опитала да пресече платното с детска количка, в която е имало дете на година и половина.

Жената е блъсната последователно от няколко автомобила и е загинала на място.

Детето е оцеляло. То е настанено в Детско отделение на „Хирургиите” в Пловдив без сериозни наранявания. Причината за тежкия инцидент е неправилно пресичане.

Загиналата е от Съединение, но била на гости на сестра си в Пловдив. Когато тръгнала да се прибира, разбрала, че е изпуснала автобуса и решила да тръгне пеш по натоварения път. В тъмното изпуска разклона за Съединение и така се озовава на автомагистрала "Тракия". Минути преди да бъде прегазена, бдителни шофьори подават сигнал в полицията, че жена се движи по магистралата, но докато успели полицаи да дойдат, за да предпазят жената, било вече късно.

Близки и съседи на загиналата не допускат, че жената е решила сама да сложи край на живота си. От КАТ съобщиха,че в момента издирват шофьорите, прегазили жената. Те са избягали от местопроизшествието. На място обаче са намерени парчета от автомобили, по които ще се издирват колите, допълва bTV.