Разводът е една от най-стресиращите ситуации, през които може да премине един съвременен зрял човек. Наемането на бракоразводен адвокат е много важно, но то представлява последната крачка, когато всички други начини са изчерпани.

Юристът може да поеме бракоразводното дело от там, от където вие и вашия партньор не намирате никаква възможност да се споразумеете, защото сте стигнали в задънена улица.

В подобен случай, на практика, вашите адвокати ще ви представят пред съда, а той на свой ред трябва да излезе с възможно най-справедливо решение, което да урежда условията за развода и всичко, което го съпътства.

Какво да направим преди да наемем адвокат

Преди да наемете бракоразводен адвокат за да осъществи вашия развод на практика, редно е да помислите за други алтернативи на традиционните съдебни спорове.

Съветът на експертите е, ако не сте напълно заплетени по въпросите с децата, имуществото и финансите, да потърсите помощ от медиатор, който да ви помогне да договорите условията на вашия развод.

Какво представлява медиацията и защо може да бъде от полза

Много хора дори и не се сещат за този вариант, но е факт, че медиацията е най-бързият, най-евтин и най-малко стресиращ начин да се разведете. А ако успеете да се споразумеете, може изобщо да не се налага да наемате адвокат за развода.

Подобни разводи обикновено приключват с по-добри отношения, защото досегашните партньори са поставени в условията на по-малко стрес. Съответно, това винаги е по-добре и за децата, които биха страдали да наблюдават родителите им да враждуват по между си.

Кога е време да се обърнете към адвокат

Ако преговорите ви се окажат доста по-сложни, отколкото сте се надявали в началото, ще трябва да наемете адвокат, който да ви помогне да постигнете развод при възможно най-близки условия до тези, към които се стремите.

Добрата новина в този случай е, че в София,, като голям град, има доста добри бракоразводни адвокати, към които да се обърнете (за да научите повече, можете да разгледате на SbkLaw.bg).

Вашият бракоразводен адвокат ще ви помогне да договорите споразумение с адвоката на досегашната ви брачна половинка. По този начин ще постигнете възможно най-добри условия, базирани на възможностите, които дава закона в подобни случаи.