Учители с положителни тестове за коронавирус в първия учебен ден. В софийското 55-о училище са болни осем преподаватели.

В училището е извършена дезинфекция. Засега няма да се преустановява учебния процес, нито да се карантинират цели паралелки.

"Продължаваме нормалния учебен процес и няма да се въвежда дистанционно обучение", каза директорът на училището пред bTV.

Учениците и родителите няма да бъдат карантинирани.

Целият персонал в училището е тестван. Осемте души, които са дали положителна проба, се чувстват добре.

Всички деца от засегнатите класове, които имат желание, ще бъдат тествани в рамките на днешния ден в Столичната регионална здравна инспекция.

С положителен тест за коронавирус е единайсетокласник от Математическата гимназия в Русе.

 

 

"На 15 септември учениците присъстваха на училище за един час на класа, тържественото откриване, след което в следобедните часове при прибирането им по домовете един от единайсетокласниците се е почувствал неразположено и съответно е направен тест за коронавирус, установен е положителен, след което сутринта от РЗИ получихме предписание и съответно цялата паралелка за по-голяма сигурност учениците са пуснати под 14-дневен карантинен период по домовете", разказа пред БНТ Галина Бобева, директор на МГ "Баба Тонка" - Русе.

Обучението ще продължи в електронна среда, от разстояние на цялата паралелка, няма никакво притеснение относно усвояването на материала, категорична бе тя.

Трима ученика, контактни на заразеното момче, са под карантина.

Тестът на класния ръководител е отрицателен.