Тази сряда в емисията на bTV Новините в 19, при отразяване на протеста пред Съдебната палата, с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев, репортерът Канна Рачева допусна неволна, човешка грешка на езика, заявяват от телевизията. 

В края на репортажа, в обобщението си по искането на съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на главния прокурор, вместо неговото име беше споменато това на г-н Ахмед Доган.

Екипът на bTV Новините поднася извиненията си на г-н Доган. Медията отхвърля всякакви твърдения за преднамереност, твърдят от телевизията. 

Припомняме, че по-рано днес ДПС публикува на сайта си писмо до СЕМ и ръководството на bTV с обвинения в политизиране на новините и искане за извинение заради "недопустима неистина" за почетния председател на партията Ахмед Доган. От ДПС не вярват в това, че е лапсус, въпреки че думите на репортерката са за искането на Съюза на съдиите за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, което се обсъжда днес във Висшия съдебен съвет, и очевидно тя казва по погрешка Ахмед Доган.