Седмица след тежката катастрофа между пътнически автобус и лек автомобил на магистрала "Тракия", от "Пирогов" бяха изписани всички пострадали, които бяха транспортирани там, съобщиха от лечебното заведение.

На 13 април след сблъсък между колата на 29-годишната плевенчанка Цвета Таскова и автобус на "Юнион Ивкони" загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени. 

Софийският окръжен съд остави за постоянно в ареста Таскова. "Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам. Поднасям искрените си съболезнования. Надявам се да оздравеят хората, които са в болница", плачейки заяви пред магистратите плевенчанката.

След инцидента в "Пирогов" бяха транспортирани две жени, един мъж и 13-годишно момче. Момчето премина през детска противошокова зала, след което екипът на д-р Стоилов го оперира по спешност. То остана за лечение в Клиниката по детска реанимация.

В началото на тази седмица пациентът беше изведен от реанимация и преведен за лечение в Клиниката по детска хирургия на "Пирогов".

Освен него, в болницата останаха за лечение и майка му и още една жена - учителка от Сливен. Едната бе в травматологията, а другата пострадала в хиругията. От началото на седмицата и двете са изписани от болницата.

Четвъртият пострадал бе мъж, който след прегледи и изследвания беше освободен да си ходи още в деня на инцидента.