Заедно с него от ареста със същата мярка за неотклонение излиза и Данаил Манолов-Бидона.

На 14 декември т.г. Димитър Кирилов - Митко Русия и Росен Дебелия, Валери Валтер и Даниел Бидона бяха задържани и обвинени в рекет и изнудване. Групата психически и физически е малтретирала и млади жени, предлагали сексуслуги.
Според полицията арестуваните набирали адреси на момичета, предлагащи сексуслуги чрез сайтове за запознанства или обяви във вестници и представяйки се за клиенти, посещавали „работните им места”.
След като осъществявали контакт с жертвите си, чрез физически и психологически заплахи, членовете на групата принуждавали младите жени да започнат да се отчитат с пари на Митко Русия.

На 17 декември Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани.

Днес обаче апелативните магистрати счетоха, че Митко Русия и Данаил Бидона са обвинени единствено в участие в организирана престъпна група и за ръководене на такава от страна на Русия. В обвинението обаче не е посочено какви престъпления са извършени. Според съда задължително, при формиране на обвинението, трябва да бъде посочено каква е била насочеността на деянията в тази организирана престъпна група.
Апелативният съд посочи, че все пак се касае за работно обвинение, така че в процеса на делото, то ще бъде поправено. По думите на съдията – при внимателен прочит на СРС-тата се разбира, че става въпрос за парични плащания, но не могат по никакъв начин да се отнесат към организирана престъпна група.

В ареста обаче остават другите двама членове на групата - Валери Наумов-Валтер и Росен Тодоров-Дебелия, които са разпознати от свидетелки по делото, че именно те са ги изнудвали и заплашвали от името на Митко Русия. Поради влошеното здравословно състояние на Росен Тодоров обаче, той е настанен във ВМА.
По думите на адвокат Стефан Атанасов – адвокат на Митко Русия, няма данни, че именно неговият подзащитен е наричан с този прякор.