Разгорещените политически дебати на площада на няколко пъти стигнаха и до конфронтации между самите протестиращи.

Във вторник Конституционният съд разгледа делото за несъвместимост и прекратяване пълномощията на Делян Пеевски като депутат, но и днес не взе решение. Магистратите решиха, че първо ще изслушат медийния магнат на 8 октомври като страна по делото.

Традиционно малко след 19 ч. протестиращите се събраха пред сградата на Министерски съвет. Част от тях се скараха със станалия емблема на недоволството Йоло Денев

Събралите се бяха категорични, че няма да се откажат от ежедневните си протести.

Протестиращите извървяха традиционния си път до парламента, където обаче отново имаше напрежение.
Пред паметника на Цар Освободител все още е разположен големият балон - с надписи "Оставка".  От видеостената, разположена пред парламента се чу  българския химн, по време на който всички протестиращи запазиха тишина. Прозвучаха още "Облаче, ле бяло” на певеца Дони, запис от изпълнение на Васко Кръпката и поп-музика. 

Част от издигнатите лозунги днес гласяха "Искам си държавата обратно!", "#Извинисебе", "Имаме си мафия, искаме държава! Сега! Неплатен протест!" и "Цел: Избори, иновации, икономика".

Около 200 души са били протестиращите на площада пред Министерски съвет към 20 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма нарушения на обществения ред. Служители на полицията охраняват протестните действия.

Контрапротестът

Пореден контрапротест имаше днес пред Президентството, въпреки че знаеха, че скандират пред празна сграда - президентът е на посещение в Съединените щати.
Недоволните от Плевнелиев бяха категорични още, че вотът на недоверие срещу кабинета няма да мине. . Защитниците на кабинета „Орешарски” отново поискаха оставката на държавния глава.

Зачестяват провокациите


По-рано днес от „Протестна мрежа" разпространиха декларация до медиите във връзка със зачестилите провокации и конфликти сред протестиращите от една страна и бездействието на униформените от друга.

„Считаме, че появяването на протеста на лица, които не споделят двете му основни цели – оставка и възможно най-скорошни парламентарни избори, е провокация. Както и всякакви действия, свързани с предизвикване на конфликти, словесно и физическо насилие в рамките на протеста. Това нарушава неговия мирен, толерантен и цивилизован характер и има за цел компрометирането му и прогонването на гражданите от публична изява на тяхното недоволство и позиции", пишат протестиращите в столицата.

„Протестната мрежа" осъжда остро липсата на реакция, „високомерно и неангажирано отношение и поведение на полицията, дори в случаи, в които тя е многократно сезирана и призовавана от различни граждани с молба да се намеси", обясняват протестиращите.

Те се обръщат към служителите на МВР и синдикалните организации в сектора за сигурност да не се превръщат „в репресивен апарат в услуга на политици".

Протестиращите срещу кабинета "Орешарски" се надяват гражданите да не се намесват в конфликти.

В социалните мрежи се разпространява информация, че агресивна група е заплашвала и нападнала Йоло Денев - вечния бунтар, който участва активно във всички протести от 1989 г.