Цачева, министрите на здравеопазването и на образованието - Стефан Константинов и Сергей Игнатов, както и няколко депутати, трябваше да излетят в 11 часа за Виена, откъдето да се прехвърлят на друг полет за Индия, предаде Дарик радио. Те трябваше да отпътуват за четиридневно посещение в азиатската страна.

Народният представител от СДС Ваньо Шарков разказа как са били забравени в залата за ВИП-полети. 
"Към 11 часа ни взеха, отидохме и видяхме как самолетът тръгна, ние бяхме в автобуса. Тъй като полетът е през Виена, трябваше да пътуваме с австрийските авиолинии. Отидохме там в 10 часа, един час преди полета. Хората от парламента, които се занимаваха с протокол, си свършиха перфектно работата. Изчакахме, но по неясни причини дойдоха да ни вземат в 11 часа, малко след като трябваше да е излетял самолетът. Всички са ядосани, защото по някакъв начин си плануваш времето", каза той, след като се върна отново в парламента заради пропуснатия полет.

Шарков изтъкна, че досега е имало случаи на отлагане на полети, но заради мъгла, а подобно нещо му се случва за първи път. Според него безспорно някой не си е свършил работата, защото когато самолетът тръгнал да рулира, видели, че докарват багажа им, който също не бил качен.
Той обаче уточни, че делегацията ще излети по-късно днес с друг самолет и ще успее да се включи в програмата, тъй като тя започва от утре сутринта.

"Забавяне на проверката и обслужването на багажа е забавило българската парламентарна делегация", обясни по телефона пред БТА директорът на парламентарния пресцентър Христо Краевски. Той уточни, че делегацията ще използва полет в 16.40 часа през Мюнхен.

Министърът на транспорта Ивайло Московски коментира в кулоарите на парламента, че се прави проверка чия е вината за забавянето на делегацията и се преглеждат записите от камерите. Той се извини за случилото се на депутатите и колегите си и обеща, че, ако се окаже, че вината за закъснението е на служители на летището, те ще получат адекватни наказания.

В рамките на официалното посещението ще бъдат подписани междуправителствено споразумение с Индия за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицината и Програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите за периода 2011 - 2013 г.
По покана на централната индийска телевизия "Doordarshan" Цецка Цачева ще даде интервю за популярното телевизионно предаване "Поглед отвътре - с Викрам Бал". То се излъчва непрекъснато от 2005 г. всяка неделя от 22.00 ч.
Българските депутати ще присъстват на парламентарен контрол в индийското Народно събрание.

Българската делегация ще посети училището в Делхи, носещо името на големия български възрожденец Георги Раковски. Народното събрание ще подари на училището изложба, посветена на живота и делото на Раковски.