"ИКЕА приканва клиентите, закупили предпазна преграда PATRULL да преустановят употребата й и да я върнат в магазина, където ще им бъдат възстановени в пълен размер средствата за закупуване на стоката", съобщиха от компанията у нас.

Става дума за моделите PATRULL, PATRULL KLÄMMA и PATRULL FAST.

Отзоваването е превантивна мярка в резултат на сигнали извън рамките на България, съгласно които предпазните прегради могат да се отворят неочаквано и да предизвикат инциденти, като падания на деца.

Проучване, направено от независима организация, показва, че въпреки одобрените тестове, в съответствие с приложимите стандарти, механизмът на заключване не е надежден.

В ИКЕА имаме нулева толерантност по отношение на безопасността на децата. Нашата цел е да предлагаме безопасни и здравословни продукти и смятаме, че децата са най-важните в света. При най-малкия сигнал за проблем относно безопасността на наш продукт, реагираме на момента. Не приемаме дори най-малкия риск по време на игра и затова отзоваваме всички предпазни прегради PATRULL като превантивна мярка“, е цитирана в съобщението Мария Торн, ръководител на отдела за деца.

Повече информация можете да бъде получена на безплатния ни телефон 0800 45 800.

ИКЕА се извинява за евентуалното неудобство, заявиха още от мебелната верига.

Миналата година бяха изтеглени лампи след инцидент с дете.