ИКЕА призовава клиентите, които са закупили лампата, да преустановят незабавно използването й и да я върнат в магазина на веригата в София, като стойността на продукта ще бъде напълно възстановена.

Решението е взето след получен сигнал, че дете на година и седем месеца се е наранило по време на игра с лампата. При опит да я извади от контакта, капачката на лампата е паднала, вследствие на което детето е получило токов удар и наранявания по ръката.

"Безопасността на продуктите е основен приоритет за ИКЕА. При случай на инцидент, компанията взима незабавни мерки и в този случай продажбите на лампата PATRULL бе преустановена веднага. Лампата е преминала през предварителни тестове и отговаря на всички законови нормативи и стандарти. В рамките на последвалото разследване на случая, ИКЕА тества над 600 лампи PATRULL и тестът показва, че те са изправни. Въпреки това ИКЕА изтегля от продажба този продукт, за да предотврати риска от бъдещи инциденти", се казва в съобщението на веригата, публикувано на сайта им.

Лампата PATRULL е в продажба в Европа и Северна Америка от 2013 г.
Тя може да бъде върната в сектор "Обслужване на клиенти" в магазина на ИКЕА, без да е необходимо представяне на касова бележка.
Повече информация може да бъде получена на място или на безплатния телефон 0800 45 800.