Мъжът е от т.нар. соларни хора, чиято идеология навлиза у нас. Според нея, организмът може да съществува нормално дори само след "приема" на инфрачервени лъчи, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на в. “Република”. Начинът човек да се научи на тази уникална способност е да се вглежда в Слънцето в два определени часови диапазона - един час след изгрев и един час преди залез. Първо за пет секунди на ден, като всеки ден "дозата" се качва с още пет до максимума от един час.

Българинът Иван Стойчев, който кара такси, не е слагал и залък в устата си от 15 юли 2009 г. , или повече от 2 години. Той казва, че се чувства чудесно.

50-годишният мъж е от т.нар. соларни хора, които получават енергия за живот директно от Слънцето. Мрази храната и казва, че тя е най-голямата зависимост, но още не я разбираме. Това знание е достъпно само за хора, чието "трето око" е отворено".

“Всички датчици, които имат животните, ние хората сме ги изгубили. Най-качествената енергия, която е необходима за живота, са инфрачервените лъчи. Времето, в което тя се получава, без да повреди очите , е един час след изгрев и един час преди залез на слънцето”, разяснява Стойчев.

Усвояването на “соларната храна обаче не е лесна работа. Изисква тренировки и базово ниво на медитация.