По нареждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова започнаха текущите ремонти на столичните булеварди. За целта са заделени 27 млн. лв.

По време на ремонтните работи няма да се спира движението на превозни средства. Ще се работи и през нощта. През деня ще се избягват пиковите часове, така че ремонтът да не пречи на хората да стигнат до работа. До лятото дупките трябва да бъдат запълнени, предвижда планът на Столичната община.

Още в първия ден столичният кмет провери на място започналите частични улични ремонти по бул. "Ботевградско шосе", предаде БТА. След като разгледа началото на ремонтните работи, Фандъкова продължи към булевард "Цариградско шосе" и ул. "Искърско шосе", където също да огледа работата по възстановяването на пътната настилка.

През нощта ще бъдат фрезовани участъците, които ще се ремонтират по бул. "Цар Борис Трети" между хотел "Шипка" и ул. "Проф. Н. Державин", както и по бул. "Драган Цанков" между сградата на БНР и старата Телевизионна кула. В сряда ще бъде ремонтирана паважната настилка по ул. "Вихрен" в ж.к. "Павлово", по ул. "Цар Симеон" в гр. Банкя, както и по ул. "Суходолски път" в район "Люлин". Също през утрешния ден започва текущият ремонт на бул."Васил Левски" от пл. "Сточна гара" до Ректората, ул. "Искърско шосе" , ул. "5001" и ул. "5009", ул. "Н. Коперник", бул."Хр. олумб", ул. "Козлодуй". Ще започне и полагането на асфалт по фрезованите участъци на бул. "Д-р Петър Дертлиев", бул."Н.Мушанов", ул. "Цар Симеон".

Топлото време вече позволява дупките да се запълват по класическата технология с горещ асфалт. С този аргумент от общината обясняват, че ремонтът е предварително планиран, а не е под натиска на последните протести.

"Разбирам недоволството на гражданите. Аз самата пътувам и ходя по тези улици и виждам какво е положението. Така, че аз нямам нужда от протест, за да видя, че трябва ремонт. По-скоро ние внимателно следим времето, защото всичко това струва пари и това са парите на софиянци”, коментира Йорданка Фандъкова пред bTV.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов пък заяви, че вече е научил наизуст всички дупки в града, предаде БНТ. А от днес - огромната яма на булевард "Васил Априлов" би трябвало да е само лош спомен, каза той. В миналото ще останат и дупките на моста на Университета по хранителни технологии, тези в район Западен и в квартал Прослав, където всички улици са на решето от дупки. Закърпването на пътищета е обаче с гаранция най-много една година, стана ясно от от фирмата-изпълнител.