Разкритият склад за дарения в Хасково вече е събрал един тир с дрехи, одеяла, медикаменти, памперси и храни за пострадалите от зeметресението в Турция.

Кампанията върви много добре, хората даряват всеки каквото може.  Организацията е на централно ниво от ДПС. Помощите ще се събират от цяла България тук, а после ще отпътуват към Одрин с камиони.

Снимки ВИЖТЕ ТУК >>

"Имаме информация, че ще пристигнат доста камиони с дарения при нас като събирателен пункт", коментира пред Xnews.bg зам.-кметът на Хасково Танер Емин. "Ако трябва цяла нощ ще работим без почивка", заявиха намеренията си хората в склада на ул. "Бузлуджа" 76.

Другият пункт в областния град, който събира помощи е на БЧК на ул."Иларион Макариополски" №2. Припомняме, че Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите.

Може да дарите средства на откритите банкови сметки в лева:

  • IBAN: BG64UNCR76301078660913 или чрез SMS на 1466
  • IBAN: BG96DEMI92405000309448 BIC: DEMIBGSF

ДПС обяви също и дарителска банкова сметка за пострадалите от земетресението в Турция, а след дарението в размер на 1 милион лири от почетния председател Ахмед Доган, средства дари и лидерът на партията Мустафа Карадаайъ-