На 8 юни неизвестни крадци влязоха в сградата на Централна поща в Хасково през служебния вход, завързаха и заляха с белина охранителя и откраднаха близо 2 милиона лева. Товарният микробус, с който се предполагаше, че е извършен обирът, бе открит на няколкостотин метра от пощата.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че са задържани четирима мъже, а днес им бяха повдигнати обвинения и имената им бяха обявени.

Двама от задържаните са шампиони по мотоциклетизъм и мотокрос. Това са 38-годишният Красен Кънчев и 42-годишният Кадир Масар. Съучастниците им са 41-годишният Антон Н. и 39-годишният Тихомир М.

Четиримата са обвинени за това, че в съучастие са отнели чужди движими вещи, а именно пари в размер на 1 800 000 лева от „Български пощи“ ЕАД - клон Хасково, като са употребили за това сила и заплашване и грабежът е в големи размери.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, изтичащи на 29 октомври следобед. Дотогава държавното обвинение ще прецени спрямо кои от четиримата ще се внесе искане в Окръжен съд – Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково се извършват и множество други процесуални действия с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

Само преди две седмици шампионът по мотоциклетизъм Красен Кънчев, който е криминално проявен за кражби, е бил арестуван в Плевен за кражба на 770 лева. След като е престоял за 72 часа в ареста, той е бил освободен под домашен арест.