"Поход за мир" се провежда в столицата. Акцията се провежда за 8-и пореден път в София и други градове. Участниците промениха маршрута и вместо до дома на министъра на отбраната Тодор Тагарев, се отправиха от МВнР към парламента.

Организаторите обясниха, че до това се е стигнало след получена информация за подготвени провокатори, които да предизвикат безредици.

Снимка: БТА

Един от организаторите коментира: "Дадени субекти се опитаха да бъдат внедрени в самия поход, за да дискредитират и опорочат самия поход с подготвени материали за вандалски прояви - бомбички, боя, яйца".

Снимка: БТА

Походът премина по бул. "Цариградско шосе", като недоволните се движеха в локалното платно и не пречеха на трафика. Блокираха обаче за кратко "Орлов мост". Пред Народното събрание се събраха с лъч, който тръгна от НДК.

Снимка: БТА

Продължава и събирането на подписи за провеждане на референдум по темата за неутралитет на България и за мир.

Снимка: БТА

Десетки граждани се включиха в провеждащия се във Варна за осми път Граждански поход за мир и суверенитет. Протестиращите започнаха да се събират на площад "Независимост" в крайморския град, където продължаваше и събирането на подписи за свикване на Национален референдум под надслов "България - зона на мира!".

 Недоволните развяваха националния трибагреник и знаме с гълъба на мира. Те издигнаха различни лозунги, сред които "Оставка на узурпаторите в парламента", "Мир на нашето Черно море" и други. Някои от ораторите призоваха за оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев, а други се изказаха срещу предоставянето на оръжия.

С викове и скандирания за мир протестиращите потеглиха на шествие от "Независимост", което премина по площада пред Катедралния храм в града и бул. "Христо Ботев". Движението на автомобили в района беше спряно, а недоволните пропускаха автобусите на обществения транспорт.