Порой с градушка удари вчера следобяд Хасковско. Ледени късове, по-големи от орех, удари Симеоновград следобед, съобщи за БТА кметът на общината Милена Рангелова. Природното бедствие се случило към 17:00 часа и е продължило към 15 минути.

Имаме данни със снимки на счупени стъкла на автомобили и на домашни оранжерии по дворовете, уточни Рангелова. Тя изрази опасения, че има сериозни щети върху земеделската реколта, но тепърва това ще се установява.

Порой и слаба градушка имаше и в Харманли. Наводнен е хипермаркет в центъра на града и къщи в ниската част на квартал "Тракия", каза дежурният в общината.

Заради проливния дъжд бяха наводнили отделни пътни участъци на територията на Хасковска област. Подобна ситуация е станала причина за катастрофа до отбивката за село Въгларово на пътя Хасково - Минерали бани.

По-рано през деня в Хасково бяха измерени 31.3 градуса. Температурният рекорд за 26 май обаче е 35 градуса от 1945 г., съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория.

Днес стопаните описват щетите.

Те твърдят, че противоградните системи не са изстреляни навреме. Около 50 са земеделските стопани в района. Някои от потърпевшите твърдят, че преди години са имали и застраховки, но не са доволни от обезщетенията. 

Предстои комисия от общината да опише щетите.