Пътниците на "Евростар" (Eurostar) ще трябва задължително да носят маски от следващата седмица в рамките на мерките за защита срещу коронавируса, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на дружеството.

"От 4 май пасажерите ще трябва да носят маски на гарите и в нашите влакове, както се изисква от френското и белгийското правителство", съобщи компанията на сайта си.

Влаковете "Евростар" продължават да пътуват през Ламанша, но с по-малка честота заради ограниченията на движението на хора, засиления контрол и намаленото търсене. Пътниците с непокрити лица може да получат отказ да се качат във влака или да бъдат глобени от френските или белгийските власти. Ресторантското обслужване във влаковете и гарите е анулирано и допълнителната услуга за нуждаещи се от специална помощ вече не се осигурява.

Белгия, която има най-високите нива на заразяване в света на глава от населението (67 на 100 000) от утре взима първите мерки за смекчаване на карантината. Всички пасажери на обществения транспорт трябва да покриват устата и носа си, за да не бъдат глобени. Франция, която ще предпреме подобни стъпки за смекчаване от 11 май, също ще направи носенето на маска задължително в транспортните средства