Часове, след като улица в столичния кв. "Витоша" бе разкопана и преградена като частен имот, теренът бе възстановен, а инициаторите санкционирани. Те обаче са категорични, че улицата е тяхна собственост и обявиха, че ще сложат бариера, съобщи Нова телевизия.

"В правния мир, този имот е частен, а не общински. Затова по закона за устройството на територията ние имаме право да си го заградим", каза единият от собствениците. По думите му те не желаят да създават неудобство на своите съкварталци, но отправи запитване към кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков, защо след 8 години едва сега е решил "да свърши нещо".

"Този път заграждането ще бъде доста по-елегантно. Ще сложим бариера със символичната такса от 20 ст. Всички събрани средства ще бъдат дарени за дом за сираци", заяви Елисавета Александрова. Тя призова институциите, "абдикирали от този казус, да си свършат работата".

По думите й, години след изграждането на път, общината още не ги е обезщетила за отчуждаването на парцела.

Преграждането на улицата обаче оставя живущите в района без достъп до домовете им.

"Надявам се нещата да бъдат решени по мирен и законен начин. Всички ние тук ставаме заложници на този казус, щом като не можем да си стигнем до домовете. Това е единствената проходима улица", каза Огнян Панайотов, жител на кв. "Витоша".