В неговото, надявам се, последно отчитане на дейността като президент, смятах, че ще признае дълбоките грешки, които допусна, разделението на нацията, което насади, и в крайна сметка да каже, че няма да се кандидатира за нов мандат. Това коментира пред журналисти зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев от ГЕРБ, след като участва в почитането на жертвите на комунистическия режим в София.


По-рано днес в годишния си отчет държавният глава Румен Радев обяви намерението заедно с вицепрезидента Илияна Йотова да се кандидатират за втори мандат.

"Връщайки се на темата с наглостта, смятам, че той демонстрира именно това днес, посочи Георгиев. - Да говориш за COVID, че ти си бил проводник на мерки, на разум във време, когато той отричаше съществуването на болестта, качи се миналата година на Шипка и се подигра с епидемията, с действията, предприети от държавите, от света, и днес да излезе да каже, че той е бил единственият, който е внесъл разум, това е мерзост", добавя Георгиев.

Речта на Румен Радев, на която той обяви, че президентската двойка ще се кандидатира за втори мандат, бързо доби отзвук в социалните мрежи. Тъй като в изказването на държавния глава отново имаше критики към управляващите, реакциите не закъсняха.

Коментар по темата направи пиарът на ГЕРБ Никола Николов: "Онова нещо" Радев откри официално предизборната си кампания за втори президентски мандат. За целта се вживя за пореден път в рекламно лице на МаяМата, Триото, Дабълите, РепубликанецЪТ и Летовниците. P. S.: А най-много се развълнувах от инициативата му "Спортувай с президента" и "редицата телефонни разговори с много балкански лидери"... Впечатлих се и от "речевия му запас"! А Вие?"