Преди Волуяк има наводнени къщи. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили и през нощта. Важна е превенцията на Нови Искър, където в момента екипите се насочват натам, за да направят диги. Там е най-тежка ситуацията. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг относно наводненията в Софийско.

"Нямаме обявено бедствено положение на нито едно място в Софийска област. Няма блокирани хора. Продължаваме да наблюдаваме язовирите. "Суходол-2" е покачил нивото. Към момента няма опасност от преливане, но предприемаме действия по изпускане, за да предотвратим такова", обясни тя.

"Продължава да вали, но има леко понижение на нивата на реките. Продължава да има наводнени участъци. Има наводнени къщи в района на Нови Искър, Волуяк, Требич. Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията, продължаваме да наблюдаваме язовирите. Мировяне, Нови Искър и Житен, Требич и Волуяк са населените места, които се наблюдават", уточни Фандъкова.

"Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията и да подпомогнем хората по отводняване на къщите. Опасност за населението към момента на територията на Столичната община няма. Не е обявявано и няма повод към момента да обявяваме бедствено положение", повтори тя.

Възстановяват се маршрутите на автобуси 26, 27 и 29.

По-рано днес автобусите се движеха по променен маршрут поради наводнени участъци на пътното платно.