2020-а. Годината на най-голямото предизвикателство в световен мащаб от десетилетия насам. Година, която ни изправи пред криза с антиутопични размери. Пандемията от Covid-19 подложи на сериозно изпитание и проверка всички медии. Точно в този момент обективната, вярна и актуална информация за събитията по света и у нас придоби особена значимост и показа колко опасна може да бъде дезинформацията.

С професионална отговорност, следвайки принципите на чистата журналистика, екипът на Dir.bg не спира да поднася достоверна и проверена информация от всички кътчета на света, от различни гледни точки. Още в началото на кризата създадохме страницата за новини, отговори и съвети за COVID-19, където можете да следите всички данни за разпространението на коронавируса в реално време. Последва я проектът #Време за мен, където се постарахме да подредим полезните и позитивни новини по време на пандемия, според вашите интереси. Стартирахме и големия сайт за браузърни игри Games.dir.bg, за да не скучаете вкъщи. Обновихме и пощата на Dir.bg, предлагайки нова, подобрена и по-сигурна имейл услуга - единствената българска електронна поща с двуфакторно удостоверяване. Какво по-важно от качеството и сигурността на комуникацията помежду ни от дистанция?

И накрая, но не на последно място, за да акцентираме върху важните и значими новини, стартирахме поредица от подкасти, нов аудио формат, продуциран от Dir.bg.

Така, за пореден път в своята дългогодишна история, първата българска онлайн медия затвърди своята лидерска позиция. 3 090 254 потребители у нас и в чужбина са посетили семейството от сайтове на портала през последния месец на изминалата 2020-а година. Това показват данните на Google Analytics.

Ето и каква е равносметката според последните данни на агенцията за проучване на интернет аудиториите в Централна и Източна Европа Gemius:

1 601 680 реални потребители (реални българи) са посетили Dir.bg през месец декември 2020 г. Те са генерирали 37 819 097 импресии през избрания период. Така Dir.bg се нарежда в Топ 5 сред всички онлайн издатели в България.

31 минути е средната стойност на времето, което един потребител прекарва месечно в Dir.bg.

34,33% е интернет обхватът на Българския интернет портал. Тази стойност показва до какъв дял от цялата интернет аудитория у нас достига Dir.bg.

2 114 520 са уникалните браузъри през декември 2020 г. Този показател отчита броя на браузър идентификаторите, които са посетили Dir.bg през избрания период.

Благодарим на вас - нашите лоялни потребители!

Вашата сила е да продължавате напред. Нашата сила е да се променяме с вас.

Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Dir.bg