Детето било докарано с реанимобил от Ловеч в "Пирогов". Въпреки усилията на лекарите то е починало в хода на реанимационните действия заради тежките си травми, съобщиха от болницата.

Инцидентът стана снощи около 18:50 часа на пътя в посока към село Лесидрен. Причината е нерегламентирано състезание между два леки автомобила.

Пометен от единия автомобил, на място почина 16-годишно момиче от Троян.

Пред "Хоризонт" изпълняващият длъжността директор на болницата в Ловеч д-р Донка Минкова обясни преди кончината на 16-годишното момче колко е тежко състоянието му.

"По-голямото момченце, което е от Лесидрен, е в много тежко здравословно състояние, на командно дишане, с черепно-мозъчна травма и с други наранявания. Още през нощта са консултирани с професор Радев, неврохирург от Плевен. Направени са абсолютно всички изследвания, направено му е скенер."
 
15-годишното момиче от София, което също е било блъснато от автомобила, е получило по-леки наранявания и още през нощта е било взето от родителите си.

По информация на полицията, двама местни шофьори са се състезавали на правия пътен участък към село Лесидрен. При гонката единият от тях - 28-годишен, е загубил контрол над автомобила и е блъснал движещите се пеша младежи. Мъжът е задържан за 24 часа.
От прокуратурата съобщиха, че ще бъде привлечен като обвиняем. По случая е образувано досъдебно производство.