Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която все още е в ареста по подозрение за подкуп, е поискала удължаване на отпуска си. Това съобщи "Дневник", позовавайки се на пресцентъра на общината в "Младост".

 Отпускът на Иванчева, който тя си пусна непосредствено след ареста, изтича днес. Нейни роднини са донесли в отдел "Човешки ресурси" молбата за удължаване.

Иванчева иска отпуск от 10 дни, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от "Епицентър.бг". Разследваната за подкуп Иванчева досега ползваше отпуска си за миналата година. Новите 10 дни, които тя е заявила, са от отпуска й за тази година.

 Изтичането на отпуска на Иванчева и нейното решение се очаква, за да се разбере дали и как би могъл да се разплете сериозният казус, възникнал с на практика липсата на кмет на "Младост".

 От днес и заместникът на Иванчева Владимир Клисуров трябва да е в отпуска и да бъде временно заместван до края на тази седмица от Румен Русев. Клисуров беше назначен за временно изпълняващ длъжността кмет от Столичния общински съвет, защото Иванчева беше пуснала само уведомление за отпуска, но не и заповед, с която да назначава свой заместник. Клисуров обаче заяви, че не желае да поеме поста и да управлява "Младост" дори временно. И след като столичните общинари не се съобразиха с мнението му, той подаде оставка.

Подадената оставка обаче заплете сериозен правен казус, тъй като тя трябва да бъде подписана от началника на Клисуров - Десислава Иванчева. Тя трябва да подпише и заповед за неговото освобождаване от замкметския пост в общината, а също и да одобри 30-дневното предизвестие за напускане, каквито документи Клисуров е депозирал, преди да излезе в отпуска.

 От администрацията в "Младост" обаче уточниха, че до тях не е достигала някаква заповед от името на Иванчева, а тя е депозирала единствено отпуската си.

Засега районът се управлява от последния останал заместник - Румен Русев. Но заповедта за неговото управление, подписана от Клисуров, е за времето на отпуска на Клисуров. А тя е до края на седмицата.