От 2015 г. досега чрез проекта си "Подари щастие" Десислава Николова е дарила кувьози и съпътстваща техника за над 150 000 лева, а над 1000 жени за заченали, следвайки съветите в книгата й

Гневът и съжалението могат да се впрегнат и преобразуват в градивна енергия за постигането и на най-амбициозната цел. Десислава Николова е пример за това от 2015 г. От тогава досега младата жена, която е майка на две деца, стартира благотворителния проект "Подари щастие", отдавайки се на мисията да събира средства за закупуването на животоспасяваща техника за недоносени бебета. Предстои 11-о дарение, като стойността на благотворителността й да момента е над 150 000 лева.

"Щастието е голямо... Усещането е все едно ти се ражда дете", така Деси описва емоциите си, когато й изпратят снимки на дарени чрез проекта й кувьози, в които има дечица. Виждайки, че техниката е от полза и чрез нея се помага на най-малките, младата жена се изпълва със сила и мотивация да продължава мисията си със същата градивна енергия, с която я е стартирала преди седем години.

Деси започва проекта "Подари щастие", когато е бременна с първото си дете - Никола. Тогава тя се запознава със стряскащата реалност в редица болници у нас, а именно, че кувьозите и съпътстващата ги техника са недостатъчни. "Живеем в материален свят, имаме всякакви възможности. В същото време децата в България - всички знаем за ниската раждаемост, имат нужда от малко помощ, от малък шанс. А ние в този свят на изобилие нямаме достатъчно техника, за да гледаме нашите деца", споделя Деси. Тя написва книгата "Щастлива бременност като моята". И до днес 100% от парите от продажбата на книгата отиват за благотворителната кауза "Подари щастие", а именно - за закупуването на кувьози и животоспасяваща апаратура за нуждите на недоносени бебета в болници в страната. "Всички в този проект работят безвъзмездно. Когато сме обединени, можем да си помагаме. Всеки с каквото може", казва Деси. Тя споделя и щастието, че над 1000 жени са й писали с радостната вест, че са заченали, след като са следвали практичните съвети в книгата й. "Човек с мисия? Не, не го усещам така. За мен е радост. Щастие от живота, удовлетвореност. Тези думи бих използвала", казва Деси.

Деси Николова е вторият герой във видео поредицата InspireHope, която Dir.bg и "Спортс Мениджмънт България" стартираха с идеята да представят хора, които чрез личния си опит и усилия вдъхновяват другите и допринасят за положителната промяна в средата, в която живеем.

Първата окриляваща история в поредицата бе на винаги усмихнатия и изпълнен с надежда Димитър Марианов, който надскочи всякакви предразсъдъци, за да живее мечтата си. Той изпълни песента "Само ако бях" с идола си Йонислав Йотов-Тото от група "СкандаУ". Марианов е автор на припева, който дава и името на песента. Днес той продължава да съвместява музиката с работата си на бензиностанция. По-различното е, че постепенно страстта му се превръща в професия. За другите пък Марианов вече не е само изпълнител, а доказателство, че всичко е възможно. Такава е и Деси Николова.