По-спокойно ще е времето в крайните южни райони от страната. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане под средното за юли, съобщиха от НИМХ, на който се позова БТА.
Утре преди обяд ще има и слънчеви часове.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива главно около и след обяд, когато ще бъде с краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Най-интензивни ще са те в планинските райони на Западна и Централна България, а през нощта - в централната част на Дунавската равнина.

Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, в югоизточните райони, където ще има и повече слънце, ще са до около 34 градуса.
В София ще са около 26 градуса.

Над Черноморието през деня времето ще се задържи предимно слънчево. Повече облаци ще има рано сутринта, а по южното крайбрежие и привечер, когато и там е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, от югоизток.
Максималните температури ще са около 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция да отслабва.

Над планините
въздушната маса ще остане нестабилна. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в часовете около и след обяд ще вали дъжд, придружен с гръмотевични бури. Вятърът ще остане с южна компонента, умерен, но по дъждовната облачност с резки промени в посоката и скоростта.
Максималната температура на 1200 метра е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13.

В средата на седмицата вероятността за валеж силно ще намалее и ще се установи слънчево време, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат 30-35 градуса.

В София днес се разви силна гръмотевична буря във витошките квартали, предаде "Фокус". Валя и пороен дъжд.

За повече подробности - вижте прогнозата