Огромна трагедия сполетя семейството на Веселин Вачев - един от тримата тенори във формацията "Уникалните гласове". Преди пет дни, по време на почивка в турски курорт, след нелеп инцидент в аквапарк умира 7-годишната му дъщеричка Вивиан.

За смъртта на момиченцето, което пеело във вокална група "Мики Маус", съобщи в профила си във Фейсбук леля му Мари Вачева, която е актуалната "Мисис България Вселена". 

"Отиде си нашето слънчице прекрасно, красиво и талантливо. Защо трябваше да ни напуснеш толкова рано. Благодаря ти, лельо, че ни направи толкова щастливи", написа Вачева.

Веселин и съпругата му Антония заминават в Турция на почивка заедно с двете си деца - 7-годишната Вивиан и по-малката й сестричка. На 7 юни, Вивиан се спуска по водната пързалка в аквапарка на комплекса, когато веднага след нея тръгва друго дете, което я удря в корема. Малко след това, момичето започва да се превива от болки и е откарано по спешност в местната болница. Там лекарите установяват, че детето е с разкъсан далак и решават да го преместят в Университетската болница в град Айдън.

В линейката сърцето на първокласничката спира, но лекарите успяват да възстановят сърдечната й дейност. По настояване на лекарите, родителите пътуват зад линейката в личен автомобил. Вивиан е приета в болницата в Айдън, но малко по-късно медиците съобщават на майка й и баща й, че е починала.

Причината е кръвоизлив заради разкъсан далак.

Пред BNews Антония Вачева разказва, че със съпруга й Веселин са подписали документи в болницата, за които им е било обяснено, че са формалности.

„В този момент бяхме в такъв шок, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език“, обяснява почернената майка.

По-късно обаче родителите разбират, че всъщност в документите е пишело, че двамата нямат никакви претенции към хотела и към това, че някой умишлено е ударил дъщеря им. На следващия ден тръгват за България само с медицинска експертиза, но без смъртен акт. Въпреки голямата си лична трагедия, Вачеви са категорични, че няма да оставят нещата така и ще търсят отговорност от хотелския комплекс, в който са почивали. Те призоваха за помощ и българските институции.

Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестричка. Мъката ни е огромна. Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата трагедия, защото утре това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се сложи край на тази престъпна небрежност. Пързалката по която се спускат стотици деца не беше обезопасена по никакъв начин. Нямаше хора, които да следят за реда при качването и спускането. Това е проблем не само на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни. Такова е положението и в България“, ридае майката на Вивиан.