Дъщеричката на наш тенор почина след инцидент в турски аквапарк

Първокласничката Вивиан е издъхнала от кръвоизлив заради разкъсан далак

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почивай в мир Вивиан!Сила на родителите ти!

В предаването ''Теория на глупостта" по National Geographic има доста нелепи инциденти, но хората са живи.

Много се изписа,само че аз не разбрах,удъра в корема от друго румънско детое какво общо има със съоръжението?

Много се изписа,само че аз не разбрах,удъра в корема от друго румънско детое какво общо има със съоръжението?

И като не е била обезопасена пързалката защо са я качили там? Родителите са проявили престъпна небрежност също, не само ръководството на пързалката.

Има много свясни коментара а на тях най много МИНУСИ , качеството на разбиране е феноменално трагично , Пинка маймуната вчера пас се опитала да премине границата без документи , ако искайте вярвайте Чесна Пионерска ?????

Да почива в мир Ангелчето! Съболезнования на родителите, близките и всички жалеещи! За тези, които пишат глупости - да имат страх от Бога!

Да, да имат страх от Бога и дваж по-голям от собствения си акъл, самодоволност и наглост. Големи експерти по контрол на технически съоръжения се извъдиха. Ще рече човек тия дипломи ги раздават по две за левче.

Жалко за детето.брат ми загуби дъщеричката си на 8 години.Беше някакъв ужас.докато не се роди второто дете не беше човек.

а нещо да кажете за оня министър, който погуби собственото си дето - не го съдят за причиняване на смърт по небрежност - щото е гербаджийски кадър...

какво да го съдят...не мислиш ли, че достатъчно е наказан?

Просто не ходете на турски пързалки...

Преди няколко дни показваха някакъв турчин как тръгнал да бие български шофьор в Турция, щото му блъснал колата. И бяха снимали клип и показваха по телевизията. Нека сега покажат как турците са убили Българчето в тоя басейн..

Самите родители се жалват,че съоръженията не са били обезопасени!Аз не бих си пуснала детето на такива!

НЕ РАЗБРАХ МНОГО ДОБРЕ,НО КАТО КАЗВАТ ЧЕ ПЪРЗАЛКИТЕ БИЛИ ОПАСНИ ЗАЩО БОЖЕ СА ГО ПУСНАЛИ ТАМ САМО БЕЗ РОДИТЕЛСКИ НАДЗОР - БОГ ДА ГО ПРОСТИ МИЛОТО

След като е починало дете при ползване на съоръжението, естествено, че същото не е безопасно иначе нямаше да има смъртен случай. Преди това, а и след това, собствениците убеждават колко е безопасен детския парк. Все пак, за да си родител не се изисква да си преди това инженер. Човекът е тенор не е технически надзор . А спрете се вече с тия глупости по родителите да не ви застигне!!!

тичайте в турските болници при великите турски доктори

Последно време измамите им почнаха да излизат наяве.

Турските клиники са на светлинни години от деградиралата здравна каса в бг нащите доктори не стават даже и куфарите да им носят не даи боже да го разбереш

Кажи го на починалите там или след техните интервенции. Ако искаш можеш дори да поспориш с тях.

ДЖЕНАБЕТ ХОРА ИМАЛО В ТОЗИ МЕМЛЕКЕТ - Иван Вазов - Под игото - турски бей тълкува пиесата Многострадална Геновева

Прост народ - слаба държава! Не може под статия за смъртта на дете, да се изпишат толкова много глупости. То не бяха простотии от сорта на къде го били водели родителите му, не били го гледали, що така се казвало... Хора, моля Ви, пийте си лекарствата редовно. Починало е малко момиче. По нелеп, немислим, идиотски начин си е отишло едно чисто създание, за което животът е бил в първите крачки. Не искам и да си представям мъката на родителите, дори отстрани е непоносима. Спрете със злобата, с омразата, с необходимостта - ей така да си поплюем, щото ни е навик. Обърнете се и се вижте - перфектни ли сте, най-умните сред околните ли сте, безгрешни ли сте?! Ако се мислите за цвета на човечеството, мястото Ви е там, където ще могат да Ви окажат специализирана психиатрична помощ. Почивай в мир, мило дете!

Може, може да се изпише всичко, а ти не се прави на умен и давай акъл, анонимнико. Подобни инциденти са поучителни и за другите - как не бива да изоставяме децата си без контрол, да потърсим първо вината у себе си, вместо да се оправдаваме с другите. Жалко за погубения живот на това младо създание. Прост бил народът ни, сякаш ти си паднал от Марс или някоя друга извънземна планета.

Добре, че си ти Кънчо, стани съдия, като си такъв справедлив и точен, не се хаби по форумите, тук народа е емоционален не е професионален, като теб. Голям си експерт, кой кого оставил без контрол. Да не си бил там?! Или и ти прибързано съдиш за другите. Едно ще ти кажа без страх от Бог - мръсотията да плюеш по изгорени родители си е мръсотия, надали има по гадна, поне не се сещам в момента.

Детето се е пуснало и нарочно са го ударили в стомаха

съжалявам за загубата им. и аз имам щерка на 7г. ако нещо стане с нея е края на света за мен. искренно им съчуствам... обаче, майката не е права. нелеп инцидент е. никой няма никаква вина, освен на родителите, всъщност. ако са искали да са седяли близо до момиченцето си. аз всяка вечер съм на детската площадка с моята. на лостовете като играе, съм плътно до нея и я придържам на всеки труден за нея напън. постоянно я карам да си почиват ръцете и, за да не се изпусне и нарани лошо. вчера и оня ден, две момченца, които ме помолиха за помощ да ги придържам за да направят коремното, понеже НИКОЙ ДРУГ РОДИТЕЛ НЯМАШЕ на лостовете, един след друг се излюскаха в два поредни дни - направо по лице! ей така, напред с главата! беше смешно. щото настилката е гумена, но все пак си понаболва... родителите пушеха в страни и си лафеха... от това ме напъна още повече смях, въпреки красивите и акробатични разпльоквания на момченцетата им, ме можах да се сдържа... докато аз ги придържах, всичко беше наред. ама не са мои деца и аз не съм бавачка. отговорен съм само за моето и може да помогна и на някое друго дете, но не и да ги гледам постоянно, докато родителите си лафят и пушат. много тъп народ. ама и много като количество.

Не казвам, че не трябва да има надзор, но такива като теб са ми супер странни. Плашливи родители гледащи децата си в саксия. Само като си спомня едно време как падахме и се пречуквахме от всевъзможни места и се чудя как сме оцелели без такива родители като вас.

абе гледай сега. синът чупи 4 пъти ръка. видях в пирогов дете със счупено рамо. от детска площадка неква. мерси. и още, до преди 10 дена не можеше да прави и 1 набиране. сега прави 4 поредни. много деца се надценяват. в тоа моменти требе да има възрастен до тях. за тава съм и аз там. няма работа на лоста. но за да заякне, както тя сама иска, някой трябва да и помага. добре съм до нея в трудните моменти.

И хиляди пъти да повторят, че тия съоръжения трябва да имат контрол на входа (за параметрите на децата) и на спускането (за да не са едно върху друго), пак ще си пишат подобни на твоя коментари. Не е истина! Ами обиколи само нашите два големи аквапарка и ще разбереш за какво става въпрос! Не е права, че при нас е така може би, но както сам отбеляза в началото, като ти измре детето дали ще си във форма за справедливи разсъждения или каквито и да е такива? А дано не разберем, нали?

Не мога да повярвам. Такова непрофесионално поведение на колегите. Ееех...лека му пръст на детенцето. Отишло си е ненавреме и поради престъпна небрежност милото.

Съболезнвания на семейството ! Но наистина българите се неспряха да ходят нагоре-хадолу, а и на всичкото отгоре друг да им гледа децата !!! Ми не може, това е аквапарк, колко много хора се спускат еми ще стоиш и ще си гледаш детето, ще преценяваш на кои атракциони да го пускаш, за които е достатъчно голямо. Никой не носи отговорност ! И да, и аз съм ходила на аквапарк в Турция и имаше персонал на всяка пързалка, който следеше, но той не е отговорен за детето ти. Дете на 7 г ....еми малко е, и не може да се пази.

Оххххх, какво нещастие...!

Първата информация беше,че детето едвали не е разтакавано по болниците ,не са им осигурили преводач и т.н. .Мисля си,че може би животоспасяващата операция е закъсняла.

Ей, полудяха тези родители да пътуват всеки почивен ден, да си водят децата на възможно най-скъпи места и да им осигуряват всякакви развлечения и атракциони, които те, едва ли са имали в детството. А то въднъж става от такова тичане насам-натам. То не са аквапаркове, летене с парашути от лодки, джетове, батути и бънджита, и какви ли не екстремни изживявания. Като че ли , ако си играе в двора на село, ще му се отрази зле на здравето?!?

Стой си на село, копай си и не се грижи за чуждите почивки. По нелеп начин е починало малко дете! Имай уважение поне пред смъртта му. Белята може да стане навсякъде и по всяко време, така че внимавай с мотиката, щото не се знае в двора на село, какви опасности дебнат!

Отнасям се с уважение и съпричасност към всяко нещастие и мъка, както и със съжаление към хора, които не си взимат поука от грешките на други. А ти не се грижи за моята мотика и моя двор, той е голям, и спасение дебне отвсякъде!

Да ме прощават, но в България по аквапарковете не е така. На Златни пясъци на аквапарка от години си има хора за всяка скоростна пързалка. Те определят реда на пускане. Даже на Бяла на най-старата ролба в България има човек. На Варна на плажа има спасител но той е долу на басейна и свирка на децата кога да се пуснат. В Гърция също съм бил в аквапарк там също има спасител регулиращ спускането и никой не се спуска без да му е казано.

КОИ ТИ КАЗА ЧЕ ТУРЦИЯ НЕ Е ТАКА..ИМА И СПУСКАЩИ И ПОСРЕЩАЩИ НА ПЪРЗАЛКИТЕ - БИЛА СЪМ ТАМ И СЪМ ВИДЯЛА.СЪЩО ТАКА ИМА И МНОГО РАЗНООБРАЗНИ ПЪРЗАЛКИ -ТРЯБВА ДА ПРЕЦЕНИШ ЗА ТЕБ КОЯ Е ПОДХОДЯЩА И ЕСТЕСТВЕНО ДА НЕ СЕ НАДЦЕНИШ

Пощадете децата поне !

ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ДЕТЕТО КОЕТО Я Е УДАРИЛО И ОТ РОДИТЕЛИТЕ МУ!!!!

В България по такива пързалки в Аквапарковете има задължително човек и това е от години и навсякъде- и на Равда и на Слънчев бряг и на новия до Созопол!

не разбирам как детето тръгнало след него го ударило в корема,а не в гърба. Иначе трагедията е много голяма.Да не дава господ дете да си отиде от този свят. УЖАС.Жалко и за родителите и за детето.

Нагледен пример, че Турция не е готова за Европа ! ЖАЛКО !!!!

Жалко за детето. На турчетата мястото им е при козите в анадола

В цивилизацията има една лампа отгоре над входа на пързалката и децата знаят, като свети червено чакат, като светне зеленото се пускат. А може и да имаТова в Турция има ли го не знам, който е ходил да каже. Ако го има значи другото хлапе е пренебрегнало лампата и се е пуснало на червено. Ако

Миналата година бяхме на хотел с пързалки в Несебър. На всяка пързалка имаше човек който пускаше и следеше. Ужасна трагедия.

А, загрижен родителю, ти как пускаш 7 годишно дете само на голяма пързалка, без да си долу и да го посрещнеш?

като се счупи колата пътища много - не разбрах в първоначалната болница нямали ли са хирург. Тази операция на далак не е много сложна. Спомням си на едни спортни състезания с копие пробиха далака на спортист . Оперираха го по живо по здраво.

Един спортист в разцвета на силите си има все пак много по-здрав и издръжлив организъм от едно дете и предполагам, че по-лесно издържа на една такава операция.

Много...много жалко за изгубения детски живот. Преди 35 години приятел при катастрофа в Монтана му се спука далака , и го оперираха даже в Монтана...повтарям...в Монтанската окръжна /щото друга нямаше/ и си е жив и здрав ! Не знам прехвалените турски доктори защо веднага не са предприели животоспасяваща операция /сигурно 2-3 часа са проверявали застраховката / - в Турция на море не ходя /предпочитам Гърция/ и никога няма да отида по национално-патриотични причини !

имена като Вивиан, Дженифер, Никол, Ивон, Джесика говорят много за майките

И КАКВО НАПРИМЕР

Амииии … парвенющина. Това достатъчно ли ти е? Личи и от претенциите към нашата държава, предявени с такъв апломб. Жалко за детенцето. Светла му памет.

Много нелепа случайност,за съжаление,с най-тежкия край за родителите,но за мен, основната вина е на медиците. Къде са подкарали дете,с пукнат далак-за възрастен се прави веднага операция,какво остава за едно 7 годишно детенце-колко кръв може да се излее вътре и да я поеме,докато обикалят с линейките по пътищата. Напоследък,все по-често се убеждавам,че прехвалените турсик лекари не са нищо друго от едни търгаши с отлична реклама...особено,в най-страшните заболявания.

НЯКЪДЕ ДА СА ОПОВЕСТЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АУТОПСИЯТА-МОЖЕ ДА НЕ Е САМО ДАЛАКА - ПОЛЗВАЛА СЪМ МЕД.УСЛУГИ В ОДРИН И ПОВЯРВАЙТЕ МИ ТЕ СА НА НИВО - ЯВНО НАРАНЯВАНЕТО Е БИЛО МНОГО ТЕЖКО - СВЕТЛА МУ ПАМЕТ НА ДЕТЕТО И КУРАЖ ЗА РОДИТЕЛИТЕ

Съболезнование на родителите.Бог да им даде сили във този труден момент.

Родителите са виновни!

МНОГО Е КЕКАВО ДНЕШНОТО ПОКОЛЕНИЕ...ЗАТОВА ПРЕД ПОГЛЕДА И НИКВИ АКВАПАРКОВЕ.ДА КОПА ДУПКИ В ПЯСЪКА..

Съболезнования на семейството. Нека бъдат силни доколкото могат в този труден момент. Нашето семейство също претърпя инцидент в Дидим на пързалката. За наш късмет се разминахме само със шест шева на главата и три счупени зъба. И при нас ситуацията беше аналогична. След инцидента от хотела дори не попитаха как е детето. Не са ни карали да подписваме документи. Съгласна съм, че пързалката и не само те, трябва да са обезопасени. Ходили сме на аквапаркове и в други страни и на всяка пързалка има човек, който казва кога можеш да пуснеш. Предполагам с цел икономия в Турция си спестяват тези хора. Мило семейство, направете всичко възможно хотела да си понесе последствията.

Няма по голямо нещастие от това.Милото детенце,нивинно,то е ангелче,нека почива в мир!

Гледах ги сутринта по БТВ ! Може ли да подпишеш документ на който не знаеш съдържанието ?! Аз не виждам нищо стандартно в смъртта на едно дете на атракцион ! Това за пореден път доказва , че след като оплетем конците почваме да търсим кой е отговорен ! Вече хотела не е отговорен благодарение на подписите на родителите ! Няма спор , че в случая хотела ! Благодарение на това , че не сме научени да не подписваме документи които не им знаем съдържание всичко е приключило и няма да има виновни !!!

ИНТЕЛИГЕНТНИ РОДИТЕЛИ - НЕЩО НЕ Е НАРЕД , КАК ТАКА ЩЕ ПОДПИСВАТ НЕЩО НЕ СЕ ПРЕДАВА КАКТО ТРЯБВА , ЕДВА ЛИ Е ТОВА ИСТИНАТА -ИНТЕРПРЕТАЦИИ МНОГО

Какви конци, какви плетеници?!? Хората си изгубват детето! Наясно ли си що е шок?! Или трябва да го изживееш, за да си поредният който да разбере, че не сме безгрешни особено в такива ситуации!

Ужас, пази Боже. Горкото детенце.

забележете, българи има навсякъде вече, където има атентати, почти няма пострадали българи, НО от какво умираме най-вече болести, катастрофи, инциденти, какъв е извода, проблема е в нас,а не извън нас, ние носим негативна енергия в себе от почти столетие, греховете ни ще плащат деца, внуци и още по-напред ако наложи, за тези, които не вярват в Господ ще кажа енергията е силна много силна, каквото излъчваш, такова ще получиш, или каквото ти мислят такова става, народа стана лош, много лош и ни удря в най-милото!!!!

Съболезнования, лека пръст на детето. Обаче искам да кажа:"Родители! Престанете да пускате децата си на тези пързалки и други атракциони. Те са много опасни. Намерете друго развлечение, като очите ви да бъдат непрекъснато в детето ви!!!Особено, когато е в морето!"

Ех, тея турци бе, само как посрещат и ИЗПРАЩАТ гости. Не са като нашите по Черноморието...

има спасител на всяка пързалка за възрастни, горе на входа и следи за безопасността, много са строги. За децата има детски басейн с пързалки и там също има спасител, който наблюдава. При все това съм винаги с дъщеря ми, че белите стават бързо и не можеш да предположиш от какво.

Бях там по време на инцидента, мисля че видях и бащата който държеше детето си и питаше какво стана. Моите съболезнования към семейството. Дъщеря ми е 12 г. и по същото време се пускаше по тези пързалки, но само на тези с най леки трасета. На една от най безопасните, най отляво, тази която няма въртележки а е само направо и доста полегато, веднага след дъщеря ми се пусна един дебелак на 45-50 години. Той не изкача дъщеря ми, и се блъсна в нея, но сблъсъка беше лек. Горе на пързалките наистина няма човек да контролира пускането. Искам да уточня че 90% от почиващите бяха българи. Просто културата ни е такава. Имаше спасители, но те бяха на по опасните пързалки и стояха на изхода на пързалките. Има и доста деца които се пускаха заедно или един след друг. Да не споменавам какъв е манталитета на нашенците. Да се блъскат, бутат, рано сутрин да си наредят хавлиите на шезлонгите около басейните и плажа. Гледаш хора няма а повечето шезлонги заети. А как се хранят нашите на шведска маса, няма да коментирам. Мога да приложа за доказателство - снимки и видео, но няма как да стане тук.

Допълнение. На сутринта проверих във местните медии за инцидента, понеже беше дошла линейка. В 4-5 от тях пишеше че е починало румънско момиче. Знаех че не вярно, понеже ги чух да говорят на български. Бях уверен че е за дезинформация. Явно наистина е било така.

Току що и аз направих справка и за съжаление е истина, водят я румънски гражданин На всичкото отгоре пише за нелеп инцидент, и че сама си е ударила(забележете!!!) главата!!! Ужасно е, най-искрени съболезнования на близките.Трябва им добър адвокат и малко "реклама" по медиите и ще си плати хотела какво трябва.За съжаление не е първият подобен случай, дано да бъде последен!

Значи пак ганьовска работа и в курортите на Турция. Къде ходят най- малко българи да отида там аз ?

Бингьол..от където явно си и ти!!!

victor359@abv.bg

В Гърция вече така са налазили, че ме е срам да продумам на български. По плажа викат, крещят, люпят семки по пясъка, садят фасове (въпреки, че навсякъде има оставени пепелници), хвърлят навсякъде опаковки и чашки. Като завлизат пък в морето се почва едно пискане, едно кискане, плискане и дежурната фраза "Ваньооооо,ела да се топнеш, водата е чай"

Иди на гейпарад - там ти е истинското мястото!

А лъжата по медиите, чий работа е, Ганьо?

Каква е тази, изкривена в психическо отношение потребност да вадиш в някаква виртуална мрежа емоции и преживявания от нещо толкова лично? За мен такива не изпитват нито реална мъка, нито реална радост. Този стремеж да си под внимание е само обикновен комплекс. Никой страничен няма да преживее нито мъката ви, нито радостта ви. Позьори, артисти, подмазвачи само ще "ви пишат по стените".

Хора нека, не злоупотребим с нелепия инцидент за да стоварим вина на курортите в Турция. На светлини години са от нас по всички показатели. И няма по-подходяща дестинация за почивка за хора с нашите възможности и нашият джоб от курортите там.

Жалко, че по толкова нелеп начин си отиде това момиченце, но родителите нито за миг не укоряват себе си, че носят и те вина в случая. Първо: Защо не съпровождат детенцето по време на пускането по парзалката, както правят много родители загрижени за децата си? Второ: Защо подписват наизуст без да четат, а после обвиняват турците, че са им виновни. Или така е много удобно: другите са виновни, че не опазват децата ни, а ние сме чисти и невинни и нямаме и капка вина. Срамота!

Теоретично, ако няма ред, 200 кг плужек може да смаже и някой по-лека категория баща, барабар с детето му. Нещо не разбираш сериозността на ситуацията явно. Редът е ред, затова се ходи в такива увеселителни паркове! Иначе и в джунглата е екшън и адреналин!!!

Един път съм бил на аквапарк в Корфу. И там на пързалката имаше човек които не пускаше човек без интервал от 15 секунди с предния. Тогава ми се стори доста досадно. И даже отнесе неколко псувни.