Четвърто зверство над куче е извършено в рамките на седмица. Ужасени очевидци алармират, че мъж влачи няколко метра куче, вързано за задната част на колата с въже. Скандалните действия са извършени посред бял ден в центъра на Пазарджик. Снимки и видео са разпространени в интернет.

По информация от очевидци, мъжът е задържан. От организация за защита на кучетата са подали сигнал до прокуратурата за зверството. Те съобщават, че кучето е пострадало и е в клиника, за да се обработят раните му.

"Такива същества трябва да бъдат наказани! Дано прокуратурата и полицията да си свършат работата. От нашата организация има подаден стигнал, в момента протича оглед на полицията. Увериха ни, че извършителят ще бъде задържан!", съобщават още те. 

През изминалата седмица мъж сгази куче, за което се грижат съседи, в Сандански след множество заплахи за животното. Малко по-рано и четириного в Ямбол се оказа под гумите на кола заради необяснима агресия. В Смолян мъж удари с брадва куче, защото лаело по домашния му любимец.

Снимка: Фейсбук страница на Dog Help-Bg

Снимка: Фейсбук страница на Dog Help-Bg