Всяка година на този ден се ражда нова надежда.

Надежда за всеки човек и надежда за човечеството.

Надежда за спасение, донесена от появата на Богочовека преди 2021 години.

Надежда, която ни крепи да преминем през поредните препятствия: на пандемията, безработицата, приближаващата икономическа криза, световната политическа несигурност, личните страхове, трудности и грижи...

Защото и това ще отмине. А след него отново ще се родят надеждата, вярата и любовта. И мъдростта и търпението да ги дочакаме.

Коледа е денят, който ни припомня вече 2021 години, че всяко чудо трябва да бъде изстрадано.

Коледа е тържеството на вярата, която ни е съхранила вече хилядолетия.

Коледа е празникът, на който се събираме с най-обичаните ни хора, въпреки ограниченията и понякога делящите ни разстояния.

Днес е денят, в който честваме и славим носещите най-специалните за християнския свят имена: Христо, Християн, Християна, Христин, Христа, Христинка, Христина, Христалина, Христиана, Христиан, Кристиян, Кристиан, Кристинка, Криста, Кристалина, Кристин, Кръстин, Кръстина, Кристина, Кристиана, Кристияна, Радомир, Радомира, Радостин, Радостина, Радослава, Радослав, Емил, Емануил, Емануила, Емануела, Мануела, Мануел, Мануила, Мануил, Младен, Младенка, Миладин, Миладинка, Миладина.

Честито Рождество Христово на всички - на вярващите и на загубилите вярата, на изпълнените с надежда и на обезнадеждените, на обичащите и на тези, чиито сърца са заключени! Нека се роди добро за всеки от вас!

Светли, споделени, щастливи и уютни Коледни празници от екипа на Dir.bg!