Бургаският мост грейна в цветовете на трибагреника. За поредна година Община Бургас освети за националния празник Моста в Морската градина в цветовете на българския флаг.

Така в морския град дадоха начало на тържествата, посветени на националния празник.

В морския град вече започна и автопоход в чест на националния празник. Шествието се провежда за шести пореден път. То потегли от Морска гара под звуците на гайди, а спонтанно към колите и моторите се присъединиха и други участници в движението.

Кметът на града Димитър Николов поздрави бургазлии с националния празник.

"Тази дата винаги ще ни напомня, че българският народ притежава несломим дух, непреклонна воля и силна вяра, благодарение на които устоява на всякакви превратности на времето", написа в поздрава си Димитър Николов.

"Трети март е ярък символ на обичта ни към отечеството, на самочувствието и националната ни гордост. Наш дълг е да помним и да следваме заветите на предците ни, както и да възпитаваме в родолюбие нашите наследници.

Скъпи бургазлии, нека във всяко свое действие ни води чувството на висока отговорност към изстраданата свобода! Нека с делата си доказваме, че в нашия град българщината е жива", гласи още посланието на бургаския кмет.

Снимка: БТА