Обирът е станал около 19.30 ч. на ул. „Славянска” 67, съобщи директорът на ОД МВР Бургас Милен Димитров, цитиран от "Фокус" и Дарик.
Сигналът за кражбата е подаден от охранителната фирма, обслужваща банковия клон.

Двама или трима са били нападателите, атакували банковия клон, съобщи комисар Димитров, цитиран от "Дарик". Те са били маскирани, но до момента няма данни да са били въоръжени.
Крадците са проникнали с ключ през сервизно помещение, а после са заключили. Няма никакви следи от взлом.
Завързали са пазача за стол и са ограбили част от дневния оборот на общинския превозвач „Бургасбус" в размер между 30 000 и 40 000 лв. Фирмата го е отчела около 19.30 часа.
Пазачът не е ранен.

Директорът на бургаската полиция обяви, че няма проникване в основното касово помещение и в гражданския трезор, където се съхраняват ценности и суми на вложителите, т.е. всичко е напълно запазено.

Димитров опроверга информации за размера на ограбените суми. Появиха се слухове за откраднати общо 600 000 евро, което предизвика паника сред част от вложителите в банковия клон. Много от тях се появиха пред банката, за да разберат какво се е случило със спестяванията им.

Служители на ОД МВР Бургас извършват оглед, разпитват се служители на фирмата и всички, които са разполагали с информация за организацята на работата на банката, тъй като е очевидно, че извършителите са разполагали с информация.
Разследващите преглеждат записите на охранителните камери около и в банката.

Директорът на "Общинска банка" Чавдар Бъчваров заяви в четвъртък сутринта, че изключва вероятността в обира да са замесени служители на банката, предаде БТА.

"Общинска банка" е възстановила откраднатите пари на общинския превозвач "Бургасбус", съобщи управителят на фирмата-превозвач Петко Драгнев. По счетоводни данни на фирмата, малко над 38 000 лева е откраднатата сума.
Той обясни, че това е обичайната операция за отчитане на дневния оборот на общинския превозвач. Фирмата работи с инкасо фирмата "Бургас ин" от 1998 г. и всеки ден тя прибира наличните средства в края на деня и ги пренася до "Общинска банка".
"Бургасбус" работи основно с тази банка и е неин клиент от 2001 г.

Вижте снимки