29-годишна бременна жена е починала вчера в болницата в Дулово ден преди да даде живот на третото си дете. За трагедията потвърди окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев.

Джеврие Юнуз очаквала момченце. Наблюдаващият я гинеколог д-р Любомир Минков заяви, че бременната не е имала никакви проблеми по време на бременността. 29-годишната жена, която е от село Водно, не е имала проблеми и при предходните две бременности. Тя има две момиченца - на 5 и 2 години.

По думите на гинеколога, терминът на Джеврие бил за 12 октомври, но тъй като предишните раждания са били чрез секцио и третото раждане трябвало да е чрез операция. Затова Джеврие трябвало да бъде приета в болницата в Дулово вчера и днес да бъде оперирана.

В понеделник около 4.20 часа обаче бременната се оплакала на съпруга си, че й е лошо и й причернява. Мъжът се обадил на баща си, който пък подал сигнал на тел. 112.

"Линейката от Дулово дойде за 5-10 минути, но на мен ми се сториха 60. Предната вечер бяхме до късно заедно. Джеврие дори говори радостна със съпругата ми, която работи в Турция", разказа Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие, цитиран от "24 часа".

Младата жена е приета веднага в болницата в Дулово, а от Силистра бързо пристигнал и д-р Минков.

"Тя беше в тежко състояние. Изпадна в клинична смърт и пристъпихме към реанимационни мероприятия, но нищо не помогна. Нямам обяснение какво се случи и каква е причината. Аутопсията ще покаже, коментира гинекологът.

По образуваното досъдебно производство, възложено на следовател от Окръжния следствен отдел в Силистра, се разпитват свидетели. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза на починалата бременна жена.

Действията по разследването продължават. Досъдебното производство от компетентността на Окръжната прокуратура се води за евентуално престъпление по член 123, ал. 1 от НК. Текстът ангажира наказателната отговорност на всеки, който причини смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.